Nagyon kedvelem a régi bútorokat, tárgyakat, amikor az anyagi helyzetem engedte mindig vettem egy szép lakberendezési tárgyat a lakásomba. Ezek a tárgyak otthonosabbá tették a lakásomat, ha nyugalomra pihenésre van szükségem feltöltenek, új energiát adnak. Egy olyan harmonikus légkört biztosítanak nekem amiben nagyon jól érzem magam.

17 évvel ezelőtt a szokásos szombati Ecseri piaci kincs keresésen voltam amikor szó szerint belebotlottam antik ékszerekbe. Egy asztalnál árultak szebbnél szebb darabokat, volt köztük a bizsutól az ezüstön keresztül az antik arany ékszerekig minden. Nyugodtan kijelenthetem első látásra szerelem volt nekem. Nem is tudtam ellenállni, vásároltam három darab antik gyűrűt. Egy szoliter és két darab Art Deco gyűrűt.

Meg sem fordult a gondolataimban, hogy nem arany nem gyémánt és mit sem foglalkoztam a gyémántok tisztaságával.

Valahogy „ beszéltek „ hozzám

Ez a három  gyűrű volt az első ékszer vásárlásom és ezek alapozták meg nekem a mai napig tartó szeretetemet az antik ékszerek iránt.

Ezeknek az ékszereknek lelkük van, minden darab egy szerető, gondos kéz munkája, amiben nem csak a kézzel fogható anyag van, hanem  a régi mestereknek a szívük, lelkük és komoly szakmai tudásuk.

Egyedi darabokról beszélünk, pótolhatatlan ékszerek, finomak, elegánsak és nem utolsó sorban értékesek, legyen szó bármely kórból származó remekműről  a mai napig viselhetők.

Következő héten már tudatosan kerestem vadásztam az antik ékszereket és mindig tudtam egy-egy szépséget vásárolni.

Hétről hétre gyarapodott a gyűjteményem, akkoriban még bőséges ékszer kínálat volt azt lehetett venni amit akartunk és amit a pénztárcánk engedett.

E mellett egyre jobban képeztem magamat, felnőtt fejjel újra beültem az iskolapadba.

Esti képzésen megszereztem az ékszerbecsüs szakmát. Mondanom se kell, hogy a korokról, stílusokról a gyémántról és más drágakövekről is rengeteg új dolgot tanultam melyet a mai napig kamatoztatok.

Ezek után már megalapozott szakmai tudással jártam az országot, bolhapiacokat, vásárokat és kerestem a szebbnél szebb ékszereket.

Bolondultam a finom, légiesen könnyű biedermeier ékszerekért, némelyik színes zománccal volt díszítve és drágakövekkel volt ékesítve a figurális karkötők kos vagy kutya fejekkel pedig igazi csemegék voltak vagy az eljegyzési karkötők ahol két kéz simult egybe vagy közösen fogták a karkötő központi részét.

Kedvencek közé tartozik a szecessziós stílus, csodálatos ékszerek készültek ebben a korban.

A hölgyek elmaradhatatlan darabja, a kezdő ékszer vásárlók  “kötelező”  ékszere a buton fülbevaló, ezek arany patent zárral ezüstbe foglalt gyémántokkal készültek. Ezt követi a leveles bimbós gyűrű különböző változata,  a szebbnél szebb nyakékek töménytelen mennyiségű  gyémánttal némely esetben  színes drágakövekkel tarkítva.

Az Art Deco ékszerek pedig a csúcsok csúcsa nálam, eleinte érződött bennük a szecesszió hatása ezek elég romantikus hangulatú ékszerek voltak későbbikben pedig a szögletesebb vonalú az Art Deco stílusvonásait erősen hordozó ékszerek lettek a kedvenceim.

Domináns az Art Deco ékszereknél a gyémánt és a drágakő használata a smaragd a rubin a kék zafír.

Szintén nagy kedvenc a magyar Art Deco ékszer a masni vagy téglalap formájú gyűrűk különböző nagyságú gyémántokkal netán drágakövekkel díszítve ezek a típusú ékszerek egészen 40-es évekig készültek, később  az 50 es évek divatja visszahozta ezt a stílust.

Így indult az én ékszer szeretetem ami mára már azt eredményezte, hogy Budapest belvárosában az egyik legszínvonalasabb antik ékszer üzlet az én kis birodalmam.

Ha Ön is kedveli a szép régi ékszereket, szeretné saját magát vagy szeretteit kényeztetni, netán befektetési szándékkal vásárolna antik ékszert akkor ne habozzon, jöjjön el hozzánk és ismerkedjen meg az antik ékszerek világával. Készséggel állunk rendelkezésére, szívesen adunk Önnek szakmai és gyakorlati tanácsokat is.

Garantálom Önt is rabul ejtik ezek a szépségek!

Opera Antikvitás
Logo
Enable registration in settings - general