A cikk eredetileg itt jelent meg: https://www.jewellery-page.com/single-post/2018/09/19/Páratlan-ékszerek-a-belváros-sz%C3%ADvében

 

Imádok nagy sétákat tenni Budapest központjában: rácsodálkozni a változásokra, felfedezni az új helyeket és belebotlani a különlegességekbe. Azt hiszem, nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a különböző ékszerboltokra és showroom-okra fordítom a legnagyobb figyelmet. Szeretek bemenni az üzletekbe, felmérni a kínálatot és beszélgetni az ékszerésszel vagy az eladókkal. Legutóbb, amikor a Ferenciek teréhez közeli utcákban sétáltam, igazi kuriózumra bukkantam: az Opera Antikvitásra. Tartsatok velem, ezúttal az antik ékszerek világába!

A tömegcikként gyártott divatékszerekkel szemben, az antik darabok egyediek, időtállóak és értékük a vásárlást követően folyamatosan növekszik. Az aktuális trendeken túlmutatnak, mindig elegáns és különleges hatást keltenek. Nyugat-Európában az utóbbi években, egyre nagyobb népszerűségnek örvend – a fiatalok között is – az antik ékszerek viselése. A franciák, például egyszerűen odáig vannak tőlük! Az amerikai huszonévesekről pedig már ne is beszéljünk: igazi régiség és árverés rajongók, akik bátran hordanak ilyen darabokat, akár a hétköznapokban is. Hazánkban, szintén egyre több fiatal érdeklődik az antik ékszerek iránt, ami szerintem nagyszerű dolog!

Ha Te is szereted az egyedi darabokat, és nem félsz kitűnni a tömegből, akkor érdemes szétnézned az antik ékszerek között! Igazi ritkaságokra bukkanhatsz, amik akár egy életen át elkísérhetnek! Bátran ajánlom, hogy csodáld meg az ékszereket az Opera Antikvitás weboldalán, vagy látogass el az Irányi utcában található üzletükbe. Hogy miért? Egyrészt, hatalmas a választék, mind stílusban, mind árkategóriák szerint. Szebbnél szebb ékszereket kínálnak, én például rögtön bele szerettem egy letisztult stílusú fülbevalóba és egy szecessziós nyakláncba!

Ne félj attól, hogy számodra elérhetetlenek ezek az ékszerek! Sokan, akik szívesen vásárolnának antik darabokat, emiatt a téves elképzelés miatt, maradnak távol ezektől az üzletektől. A valóságban, számos olyan darab is van, amik árban hasonlóak a divatos márkák kínálatában szereplőkhöz. A különbség azonban hatalmas! Az antik ékszerek örök és egyedi darabok, amik akár befektetésnek is tökéletesek. Gondolj csak bele, ezzel szemben a divatos kreációk, márkás bizsuk abban a pillanatban jelentősen vesztenek értékükből, hogy kihoztad őket a boltból.

 

Másik dolog, amiért érdemes felkeresned az Opera Antikvitást: az a szakértelem. Ha szeretnél többet megtudni az antik darabokról, azt javaslom, hogy nyugodtan látogass el hozzájuk és tedd fel a kérdéseidet! Szívesen látnak bárkit, akit érdekelnek ezek a különleges darabok. Antik ékszerek esetében, nagyon fontos, hogy olyan helyen vásárolj, ahol megfelelő útmutatást és tájékoztatást kapsz a termékekről, emellett pedig maximálisan megbízhatsz az eladóban.

Az Opera Antikvitás tulajdonosa, Ribai Tamás kimondottan antik, illetve különlegesebb modern ékszereket forgalmaz. Ha esetleg nem vásárolni, inkább eladni szeretnél, arra is van lehetőség, hiszen ékszerek felvásárlásával, illetve bizományosi értékesítéssel is foglalkoznak. Amennyiben kisebb javításokat kell végezni a kreációkon, azt is nyugodtan rájuk bízhatod! Műhelyükben ugyanis szakképzett ékszerész restaurálja és tisztítja az ékszereket, de akár teljesen új darabok elkészítését is vállalják.

 

 

Személyre szabott ajánlattal és szakmai tanácsadással fogadják mind az ékszerkedvelő, mind a befektetési szándékkal érkező vendégeket. Ha érdekelnek az antik ékszerek, és szeretnél még többet megtudni róluk, akár egy kötetlen beszélgetésre is szívesen látnak az Irányi utca 7 alatt található üzletükben!

A cikk eredetileg itt jelent meg: https://www.jewellery-page.com/single-post/2018/09/19/Páratlan-ékszerek-a-belváros-sz%C3%ADvében

Opera Antikvitás
Logo
Enable registration in settings - general