2025. Régi Arany Pecsétgyűrű Heliotroppal

14 karátos arany férfi pecsétgyűrű, faragott heliotroppal ékesítve. Berzsenyi Család címerével.

Egyházasbersenyi Bersenyi címer.png

“Az (Egyházas nagyberzsenyi) Berzsenyi elterjedt dunántúli család. 1559. május 16-án nyertek megerősítő adományt a Veszprém megyei Egyházasberzseny birtokára. A családnak három ága költözött át megyénkbe [Somogyba] a XVIII. század második és a XIX. század első felében. Az egyik a Kötcsén birtokos Antalok közé házasodott, a másik Sörnyén (ma településrész Somogysárdon) és Vrácsikon (ma Újvárfalva) lett birtokossá. A harmadik ágból származó Berzsenyi Dániel, a költő 1808-ban költözött megyénkbe, Nikiára. Itt 1818-ban hirdették ki nemességét. Fiai közül Farkas alszolgabíró, majd 1849-ben alispán lett, László pedig honvédtiszt volt a szabadságharcban.”

 

Heliotrop jellemzői:
Az angolok a heliotrópot nevezik vérkőnek, ez az elnevezés is sejteti, hogy kitűnő vértisztító és erőteljes a gyógyítása.
Hatékonyan közreműködik a szív energiájának földelésében. Csökkenti az ingerlékenységet, az agresszivitást és a türelmetlenséget.
Gyógyhatása: Semlegesíti a gyomorsavtúltengést, jó hatással van a vérre és eltávolítja a mérgeket. Az ősi Egyiptomban a daganatok zsugorítására használták. A heliotrópot alkalmazhatjuk örökletes betegségek gyógyítására is.

  • Anyag: 14 karátos arany
  • : Heliotrop
  • Korszak: Századforduló
  • Méret: 58-as méret
  • Súly: 10.20 gr

260 000 Ft

Enable registration in settings - general